Welkom op de website van IJsseldelta

Kampereiland in het licht – 15, 16 en 17 december 2021

Laat je verrassen door Kampereiland in het licht!

Op 15, 16 en 17 december 2021 kan vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur een route worden gereden langs prachtig verlichte, historische boerderijen en woonhuizen.

Kampereiland leeft van oudsher met het water. Zo liggen veel boerderijen en woonhuizen op eeuwenoude terpen die fier boven het landschap uitsteken. Ook landschapselementen en het water zullen daarom worden uitgelicht. Een kolk die ooit is ontstaan door een dijkdoorbraak wordt prachtig in het licht gezet en ook de historische pont over het Noorddiep komt op een bijzondere manier weer tot leven.

Ook aan kinderen is gedacht. Zij kunnen onderweg letters verzamelen die samen een woord vormen. Tot en met zaterdag 18 december kan dit woord onder vermelding van naam en leeftijd gemaild worden naar ijsseldeltaboertbewust@gmail.com. Onder de goede inzendingen wordt een leuke kadobon verloot.

De eenrichtingsroute ‘Kampereiland in het licht’ start op de Nesweg en kan eenvoudig worden gereden via borden die langs de weg geplaatst staan maar ook via het speciale routekaartje. De route eindigt aan de Middendijk.

Kampereiland in het licht wordt mede mogelijk gemaakt door Leader, Europees fonds voor landbouw en plattelandsontwikkeling en een bijdrage uit het Heropeningsfonds van de gemeente Kampen.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners