Welkom op de website van IJsseldelta

Van Riek tot Vork 26 augustus 2023

IJsseldelta Boert Bewust werkt door middel van diverse activiteiten in hun eigen streek aan verbinding tussen boer en burger. Hierdoor ontstaat er dialoog en meer interactie en begrip tussen boeren en de samenleving. Op zaterdag 26 augustus organiseren zij tijdens het Hanzefest in Kampen, het evenement: Van Riek tot Vork.

Je volgt je neus en schuift aan bij een mooi gedekte tafel. Je gaat zitten, krijgt iets te drinken, proost met je tafelgenoten en zet een koptelefoon op. Je hoort een gedicht over oorspronkelijkheid en geluiden die je meenemen naar buiten. Naar de boer, die begint te vertellen. Ja, die boer die het eten dat je nu eet verbouwd heeft. Je proeft en je luistert, glimlacht of fronst. Van Riek tot Vork biedt een verfijnd gerecht aan waarbij je door een smaakversterkend hoorspel het verhaal achter dat wat je eet te weten komt.

Smaak en geluid gaan tijdens deze maaltijd een verbinding aan: geen hap, slik, weg. Wij serveren slow food met een snufje poëzie, een dressing van theater en een theelepeltje idealisme. Schuif aan bij de tafel van Van Riek tot Vork en blijf niet onbekommerd!

Van Riek tot Vork brengt de bezoeker op een speelse manier dichterbij de boer en legt de link tussen dat wat je eet en waar dat vandaan komt. Startend bij een boer uit de omgeving die over zijn product begint te vertellen en eindigend bij het gerechtje op je bord.

Op deze dag zijn de boeren en tuinders aanwezig uit de IJsseldelta. Zij serveren de gasten aan tafel en gaan na afloop het gesprek aan met de bezoekers.
Hebben de gasten nog aanvullende vragen voor de boeren of willen ze doorpraten over wat ze hebben gehoord, dat kan zeker.
Zo ontstaat er een mooie wisselwerking tussen boer en burger

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners