Het Kamperriet

Het Kamperriet

Wij zijn Henk en Jannie Vos, boer en boerin op melkveebedrijf het Kamperriet. De boerderij is gelegen in een vogelrijk gebied in de polder de Pieper, aan de rand van natuurgebied het Zwartemeer. Wij vinden het leuk om kinderen en volwassenen kennis te laten maken met boerderij- en natuureducatie.

Wanneer een groep bij ons op bezoek komt beginnen we, in de ontvangstruimte met inkijk in de stal, met een korte uitleg van ons melkveebedrijf. We maken een uitgebreide rondgang over en om de boerderij. We gaan langs bij de kalfjes en de koeien. Kinderen kunnen het verhaal van de voedselproductie beleven.  Alle activiteiten zijn weersafhankelijk en seizoensgebonden.

De melk van onze koeien gaat naar de  kaasfabriek, daar wordt er heerlijke kaas van gemaakt. De verwerking van melk tot kaas wordt in het kort uitgelegd. Van melk worden nog andere zuivelproducten  gemaakt, daar vertellen we graag over. Is er tijd over gaan we langs bij de schapen en/of varkens, ganzen, eenden, cavia’s, kippen of konijnen.

Je bent welkom!

Bedrijfsnaam Het Kamperriet
Adres Slangenweg 7
Postcode 8271 PK
Woonplaats Genemuiden
Naar de website