Melkgeitenboerderij Twiegweerd

Melkgeitenboerderij Twiegweerd

In het buitengebied van het mooie IJsseldorpje Zalk vindt u onze Geitenboerderij ‘Twiegweerd’ Op deze mooie plek verzorgen en melken wij onze geiten. We hebben een grote stal waar plaats is voor 3000 geiten. Ze lopen in groepen van 750 bij elkaar op stro. 2 keer per dag worden ze gemolken in een carrousel. De lammetjes die geboren worden, worden verzorgd in de ‘kraamkamer’ en groeien daarna op in de jongveestal.

 

We vinden het erg leuk om je te laten zien hoe de geiten op ons bedrijf leven en wat er allemaal komt kijken voordat er uiteindelijk een tankauto vol melk ons bedrijf verlaat. Vanuit de skybox kun je zien hoe de stal verdeeld is, hoe de geiten genieten van de rust en hoe de voermachine de hele stal doorgaat om de geiten te verwennen met een gemengd voerrantsoen. Natuurlijk gaan we ook de stal in om de geiten dichterbij te bekijken, te zien wat er nu eigenlijk in het voer zit en hoe de geiten gemolken worden. En wie weet, zijn er ook kleine lammetjes geboren die je een flesje melk kunt geven.

Van harte welkom om te komen kijken, voelen, aaien, ervaren, ruiken en natuurlijk proeven van heerlijke geitenmelkproducten.

Bedrijfsnaam Geitenboerderij Twiegweerd
Adres Burg. Hardenbergweg 3
Postcode 8276 AT
Woonplaats Zalk
Naar de website