Buitenplaats TOF

Over Buitenplaats TOF

Lid geworden in juni 2021

Wij zijn Jenny en Henk van der Horst. Samen met onze 2 zoons wonen we op ons melkveebedrijf aan de Tolhuisweg in Zwolle. Als ondernemers met een melkveebedrijf vinden wij het belangrijk om de stad/burger te betrekken bij het platteland. De beleving van het landelijke agrarische buitengebied en haar daar voortgebrachte producten willen we graag dichter bij de burger brengen.

In 2003 hebben we door de ruilverkaveling Nieuwleusen/Ruitenveen deze boerderij nieuw kunnen bouwen en zijn we hier met 35 koeien naar toe verhuisd. In de achterliggende jaren hebben we het bedrijf laten groeien tot 150 melkkoeien en bijna 80 ha landbouwgrond.

De mest van onze koeien kunnen we kwijt op de eigen akkers en weilanden rondom de boerderij. Van deze percelen halen we voldoende ruwvoer om aan onze dieren te kunnen voeren.  Dit hoeven we dus niet van buiten het bedrijf aan te kopen.

Onze koeien worden gemolken door twee melkrobots. Hierdoor hebben ze de volledige vrijheid in wanneer op de dag ze gemolken willen worden. In het weideseizoen kunnen onze koeien kiezen om in de stal te blijven om te relaxen of lekker de wei in te gaan voor een verse hap gras. Als de temperatuur in de zomer flink oploopt, gaan de ventilatoren in de stal automatisch aan en zorgt een sproei installatie voor verkoeling met water waardoor de temperatuur in de stal aangenaam is voor onze koeien.

De kalveren gaan tot de leeftijd van 2 jaar naar een collega veehouder. Ze komen weer terug op onze boerderij als ze melkkoe zijn.

Op de boerderij zijn weinig machines aanwezig. Alleen een trekker met kuilsnijder en mestmixer zijn voorhanden. Al het overige werk wordt verzorgd door een plaatselijke loonwerker.

Onze boerderij is volop in ontwikkeling. Momenteel zijn we bezig met het uitzetten van een plan voor verbreding van de boerderij met zuivel, lokaal voedsel, een beleefboerderij en verbinding van de stad met het platteland. Er worden flinke stappen gezet. Vanaf de zomer van 2021 hopen we naast de boerderij een maïsdoolhof te kunnen openen. Met de opening van het maïsdoolhof zijn nog meer leuke en lekkere activiteiten verbonden. Hou voor de ontwikkelingen rondom het maïsdoolhof maar ook voor de andere plannen onze website in de gaten!

Naast het melkveebedrijf is Henk actief op meerdere vlakken binnen en buiten de agrarische sector. Jenny is werkzaam als personal trainer voor haar eigen bedrijf Heali.

Bijzonderheden

Jenny heeft op ons erf haar eigen sportstudio voor buitengewoon gezond bewegen. Ze geeft outdoor training op het erf en op locatie en personal training onder andere aan mensen met fysieke klachten.

Kijk voor meer informatie op www.heali.nl

Bijzonderheden

Henk en Jenny van der Horst
Tolhuisweg 3
8028 RK  Zwolle
melkveebedrijf@vanderhorst-zwolle.nl
06- 52 67 95 43

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Mest
Beeldkwaliteit