Herwin en Lucinda van der Steege

Over Herwin en Lucinda van der Steege

Lid geworden in augustus 2022

Welkom op de bedrijfspagina van familie Van der Steege. Herwin en Lucinda wonen samen met hun drie kinderen op een melkveebedrijf dichtbij de stad Genemuiden. De familie zorgt iedere dag met veel liefde voor hun 120 koeien.

Op het erf waar Herwin en Lucinda momenteel aan het roer staan, is al meer dan 100 jaar geboerd door voorgaande generaties. En hoewel de kinderen van Herwin en Lucinda nog klein zijn, is de passie voor het boeren leven al te zien. Het belang van goed omgaan met natuur en dieren wordt hen ook met de paplepel ingegoten. Zo worden nesten van weidevogels samen opgezocht en gemarkeerd met een paaltje, zodat de maaier hier omheen kan maaien. Voor Lucinda en Herwin is dit vanzelfsprekend: “Als boer ga je zuinig om met natuur en je gronden. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de generatie die na jou komt.”

Aangezien Herwin en Lucinda beide actief meewerken op de boerderij, hebben zij een duidelijke taakverdeling. Herwin heeft veel verstand van de bodem en het landwerk, en richt zich daarop. Daarnaast is hij veel tussen de koeien te vinden, en kent hij iedere koe in de stal. Als een koe zich niet fit voelt, ziet hij dit direct. De kalfjes zijn voor de rekening van Lucinda. Meerdere keren per dag loopt zij controlerondes. De kalfjes worden zoveel mogelijk op vaste momenten gevoerd, om rust en regelmaat te bieden. Als alle dieren gevoerd zijn, dan schuift het gezin zelf aan de ontbijttafel aan.

Een reden om deel te nemen aan IJsseldelta Boert Bewust voor Familie Van der Steeg is om mensen te laten zien hoe mooi het boerenleven is. Ondanks de lange dagen en de onzekere tijden waar boeren soms in verkeren, genieten zij iedere dag van hun boerderij en dieren. Herwin en Lucinda willen het eerlijke verhaal over hun sector vertellen en staan mensen met vragen graag te woord.

Bijzonderheden

Herwin en Lucinda van der Steege
Schaapsteeg 4
8281 PM  Genemuiden
06 101 330 54

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit
Duurzaamheid