Johan en Jannie Boxum

Over Johan en Jannie Boxum

Lid geworden in augustus 2022

Welkom op de pagina van IJsseldelta Boert Bewust deelnemers Johan en Jannie Boxum. Het bedrijf
van familie Boxum is gelegen in de polder achter de stad Genemuiden; een relatief jong gebied dat in de jaren ‘60 ingepolderd is. Vanaf het erf van familie Boxum is het gemaal nog altijd te zien; een uniek herkenningspunt in de polder.

Johan en Jannie melken 110 koeien met bijbehorend jongvee. De koeien worden gemolken door twee robots en de koeien kunnen zelf beslissen wanneer zij gemolken willen worden. Familie Boxum vindt diergezondheid en dierwelzijn erg belangrijk. Een belangrijk onderdeel hierin is het koemanagement.
Zij doen er alles aan om zieke koeien te voorkomen en gaan kalm en respectvol met hun dieren om. Hierdoor is het vee erg rustig in de omgang. Overdag gaan de koeien lekker naar buiten om te grazen.

De ondernemers streven naar duurzaamheid, zowel op het gebied van energie als met hun koeien. Zij proberen hun energieverbruik zoveel mogelijk te besparen. Denk hierbij aan maatregelen zoals een voorkoeler, zonnepanelen, frequentieregelaars op de ventilatoren en warmterugwinning bij de melktank. Daarnaast gaan Jannie en Johan ook duurzaam om met hun dieren. Dit heeft als resultaat dat de koeien bij familie Boxum ouder dan gemiddeld worden.

Johan en Jannie zijn verknocht aan de IJsseldelta-streek en dragen graag uit waar zij voor staan; op een bewuste manier boeren, met respect voor dier en natuur. Het stel straalt veel positiviteit en ondernemerschap uit; zij ontwikkelen zichzelf en hun bedrijf nog volop. Zo is Jannie momenteel bezig om grillkaas te maken van eigen melk. Dit product, Biesvelder Grillkaas genoemd, wil ze via streekwinkels vermarkten. Johan en Jannie staan voor veel dingen open en denken in kansen en oplossingen. Zelfs in moeilijke tijden voor de melkveesector, proberen zij de positieve kanten te zien; iets wat hun bedrijfsvoering sterk maakt.

 

 

Bijzonderheden

Johan en Jannie Boxum
Sanssenhekkenweg 4
8281 PZ  Genemuiden
038-386 6980
06-219 76 328

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit
Duurzaamheid