Welkom op de website van IJsseldelta

Maatschap Kok-Bronsveld

Wij zijn Bert en Gerrie Kok. Samen runnen wij een melkveebedrijf in Zwolle. Ongeveer 95 koeien hebben wij in onze stal, met natuurlijk bijbehorend jongvee. De kalfjes die worden geboren houden we voor een deel aan als toekomstige melkkoeien.

Onze koeien hebben het goed. Dat is voor ons een vanzelfsprekend uitgangspunt in onze bedrijfsvoering. We besteden veel aandacht aan dierwelzijn, en dat laten we graag ook zien aan de maatschappij. Zo lopen onze koeien een groot deel van het jaar in de wei, ook de kalveren, en is de stal comfortabel ingericht.

Antibiotica gebruiken we alleen als het nodig is. Een zieke koe moet je kunnen behandelen, en soms is daar antibiotica bij nodig. Maar de hoeveelheid die wij gebruiken ligt een flink stuk lager dan de landelijke norm. Ook iets waar we blij en trots op zijn!

We zijn liefhebbers van fokkerij. Een mooie koe, met een lange levensduur, we zijn er trots op dat we zulke dieren in de stal hebben staan. Eén van onze oudere dames van 7 jaar, is zelfs uitgeroepen tot Miss Kampen 2019!

We willen graag meedoen met Boert Bewust om te laten dat we goed bezig zijn als boer. We zijn open en eerlijk over het reilen en zeilen op ons bedrijf, en op ons bedrijf zijn we trots!

Op afspraak is iedereen welkom op onze boerderij.

 

Maatschap Kok-Bronsveld

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners