Melkgeitenbedrijf Twiegweerd

Over Melkgeitenbedrijf Twiegweerd

Lid geworden in oktober 2019

Wij zijn Erik en Jeanette Fokker. In Zalk runnen wij ons melkgeitenbedrijf, boerderij Twiegweerd. In het verleden werden op deze plek koeien gehouden, maar wij kozen ervoor om het bedrijf om te zetten naar een melkgeitenbedrijf.

Ongeveer 3000 melkgeiten hebben een plekje in onze stal. Dierwelzijn is van groot belang, daarom hebben we de stal ook zo ingericht dat de geiten het er goed hebben. De stal is gebouwd volgens de normen van de Maatlat Duurzame Veehouderij. Dat betekent dat we diverse extra maatregelen hebben genomen op het gebied van duurzaamheid, zoals de oppervlakte per dier.

Onze energie wekken we zelf op met zonnepanelen. Een deel van de energie leveren we terug aan het net, zodat andere huishoudens ook voorzien kunnen worden van duurzame energie.

Sinds een poosje verkopen we vanuit onze boerderij ook vlees van onze bokken. Het vlees is een waardevol levensmiddel, en zo krijgen de bokken een goede bestemming.

Bovenin de stal hebben we een skybox gerealiseerd. Van hieruit heb je een prachtig overzicht over de dieren in de stal. De ruimte in de skybox willen we gaan verhuren als vergaderruimte. Zo hebben we extra inkomsten én kunnen we burgers een inkijkje geven op onze boerderij.

Verbinding met de maatschappij is tegenwoordig steeds belangrijker. Naast het verhuren van de skybox, hopen we in de toekomst ook mee te gaan doen met boerderij educatie. Meedoen met Boert Bewust sluit hier mooi bij aan!

Neem eens een kijkje op onze website: http://www.geitenboerderij-twiegweerd.nl

Bijzonderheden

Erik en Jeanette Fokker
Burg. Hardenbergweg 3
8276 AT  Zalk
info@geitenboerderij-twiegweerd.nl
Tel. 06 509 291 93
Tel. 038 3769712

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit