Welkom op de website van IJsseldelta

Melkveehouderij ‘De Oostermaat’

Wij zijn Rindert en Gerdien van de Brake. Samen met onze kinderen runnen we een melkveebedrijf in Genemuiden met ongeveer 96 melkkoeien. We zijn trots op onze koeien, die goed melk produceren en ook nog eens lang op ons bedrijf blijven. We zijn liefhebbers van fokkerij, en proberen door middel van fokkerij hier ook op te fokken. Een mooie stevige, sterke koe die goed melkgeeft, daar gaan we voor!

We doen wel eens mee aan keuringen, waarbij onze koeien dan vergeleken worden met koeien van andere boeren. De jury kiest de beste, mooiste koe uit en kent haar een prijs toe. Het is een uitdaging om met zo’n prijs naar huis te gaan!

Op ons bedrijf vind je naast koeien, ook schapen en een paar geiten met hun lammetjes. Een uit de hand gelopen hobby, waar we als gezin veel plezier aan beleven. Naast de zorg voor de dieren op ons bedrijf, dragen we ook zorg voor weidevogels. We beschermen de nesten en maaien bepaalde percelen pas als de kuikens van de weidevogels oud genoeg zijn. De kanten langs de sloten bemesten we niet, waardoor op die plekken allerlei planten kunnen groeien.

Vlak bij ons bedrijf loopt een fietspad. In de toekomst willen we op ons bedrijf iets creëren waar mensen tijdens het fietsen even kunnen uitrusten en iets kunnen drinken. Genoeg plannen dus!
Verbinding zoeken met de maatschappij is belangrijk voor ons als boeren, voor ons bestaansrecht. We laten graag zien hoe en wat we doen op ons bedrijf, om op die manier transparant te zijn.
Daarom doen we ook mee aan Boert Bewust!

Melkveehouderij ‘De Oostermaat’

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners