Welkom op de website van IJsseldelta

Melkveehouderij familie Roetman

Ik ben Jan Anne Roetman. Samen met mijn gezin run ik een melkveebedrijf in Kampen.
Op ons bedrijf hebben we ongeveer 85 melkkoeien, 40 stuks jongvee en een paar stiertjes die we opfokken voor bedrijven, waar ze later als dekstier naar toe gaan. Een melkveebedrijf runnen betekent dat er vele facetten zijn om je voor in te zetten, en waar de koe de basis is voor al die facetten.
Zo is een gezonde bodem enorm belangrijk, dat levert goed voer voor de koeien, en daarom besteden we daar veel aandacht aan. Ook natuurbeheer heeft een plekje binnen onze bedrijfsvoering. We bieden weidevogels een plek aan om te broeden en hun jongen groot te brengen, en we zaaien akkerranden in met bloemenmengsels.

Onze kinderen groeien op tussen de koeien, en gaan zelfs met een eigen kalfje naar een kalverkeuring. Dat levert veel plezier op, want ook dat vinden we belangrijk.
Onze melk leveren we aan FrieslandCampina, die het verwerkt tot smakelijke zuivelproducten. Om de maatschappij, de consument, bewust te maken van alles wat er komt kijken bij het produceren van melk, hen kennis te laten maken met alle facetten van ons werk, doen we mee met Boert Bewust.

 

Melkveehouderij familie Roetman

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners