Melkveehouderij familie Riezebosch

Over Melkveehouderij familie Riezebosch

Lid geworden in oktober 2020

Mijn naam is Martijn Riezebosch. Samen met mijn vrouw en kinderen woon en werk ik op een melkveebedrijf in Mastenbroek.

Zo’n 115 stuks melkkoeien lopen op ons bedrijf rond. Een groot deel van het jaar lopen de koeien in de wei, maar in de winterperiode mogen ze lekker op stal blijven. De stal hebben we comfortabel ingericht, met voldoende ruimte en licht voor de dieren.

We wekken onze eigen stroom op door middel van zonnepanelen. We zijn ruimschoots zelfvoorzienend, en leveren ook energie terug, zodat andere huishoudens groene energie kunnen afnemen. Door op het bedrijf ook diverse energiebesparende maatregelen te nemen, gaan we bewust om met de energie die we opwekken. Zo wordt de melk voorgekoeld, voordat het in de tank terecht komt, en zorgen frequentieregelaars ervoor dat er geen energie verspild wordt.

We zoeken naar de balans tussen het bedrijf en ons sociale leven. Want ook dat vinden we belangrijk. Daarom kiezen we steeds meer voor automatisering binnen ons bedrijf.

Het boerenleven maakt deel uit van het landschap. Boeren onderhouden dit landschap, hun bedrijf is als het ware het visitekaartje. Beplanting op en rond ons erf zorgt ervoor dat ons bedrijf opgaat in het landschap. We dragen zorg voor weidevogels en vogels op het erf.

Wij doen mee met IJsseldelta Boert Bewust om de kloof tussen boeren en burgers te overbruggen, en door samen met andere boeren het verhaal achter de productie van ons voedsel te vertellen.

Bijzonderheden

Familie Riezebos
Nieuwe Wetering 27
8294 PD  Mastenbroek
martijnriezebosch@gmail.com
06 51 40 87 73

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Mest
Beeldkwaliteit