Welkom op de website van IJsseldelta

Melkveehouderij familie Riezebosch

Mijn naam is Martijn Riezebosch. Samen met mijn vrouw en kinderen woon en werk ik op een melkveebedrijf in Mastenbroek.

Zo’n 115 stuks melkkoeien lopen op ons bedrijf rond. Een groot deel van het jaar lopen de koeien in de wei, maar in de winterperiode mogen ze lekker op stal blijven. De stal hebben we comfortabel ingericht, met voldoende ruimte en licht voor de dieren.

We wekken onze eigen stroom op door middel van zonnepanelen. We zijn ruimschoots zelfvoorzienend, en leveren ook energie terug, zodat andere huishoudens groene energie kunnen afnemen. Door op het bedrijf ook diverse energiebesparende maatregelen te nemen, gaan we bewust om met de energie die we opwekken. Zo wordt de melk voorgekoeld, voordat het in de tank terecht komt, en zorgen frequentieregelaars ervoor dat er geen energie verspild wordt.

We zoeken naar de balans tussen het bedrijf en ons sociale leven. Want ook dat vinden we belangrijk. Daarom kiezen we steeds meer voor automatisering binnen ons bedrijf.

Het boerenleven maakt deel uit van het landschap. Boeren onderhouden dit landschap, hun bedrijf is als het ware het visitekaartje. Beplanting op en rond ons erf zorgt ervoor dat ons bedrijf opgaat in het landschap. We dragen zorg voor weidevogels en vogels op het erf.

Wij doen mee met IJsseldelta Boert Bewust om de kloof tussen boeren en burgers te overbruggen, en door samen met andere boeren het verhaal achter de productie van ons voedsel te vertellen.

Melkveehouderij familie Riezebosch

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • We vinden het belangrijk dat we onze mest goed benutten, en dat kostbare meststoffen niet verloren gaan door bijvoorbeeld uitspoeling van mineralen.

  • Onze energie wekken we volledig zelf op door middel van zonnepanelen, de overige energie leveren we terug als groene stroom.

  • Welzijn staat hoog in het vaandel, we zorgen volop voor het beste comfort voor de koe.

  • Antibiotica gebruiken we alleen als het echt nodig is. Door preventief te werken, willen we de dieren zo gezond mogelijk houden.

  • We zoeken naar een goede balans tussen het belang van de natuur en het economisch belang van ons bedrijf. We doen aan diverse vormen van natuurbeheer, waarmee we die balans kunnen vinden.

  • We vinden het belangrijk dat we onze mest goed benutten, en dat kostbare meststoffen niet verloren gaan door bijvoorbeeld uitspoeling van mineralen.

  • Het boerenerf is het visitekaartje van de melkveesector, en moet er netjes en verzorgd bij liggen.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners