Welkom op de website van IJsseldelta

Pluimveebedrijf familie Piel

Wij zijn Klaas en Margo Piel. Samen met ons gezin houden we vrije uitloop kippen op ons familiebedrijf in Rouveen.

Onze kippen leggen eieren volgens de voorwaarden van het 2 sterren Beter Leven keurmerk. Dit betekent onder andere dat de kippen strobalen, luzerne en pikstenen aangeboden krijgen. Elke dag wordt er graan gestrooid en krijgen ze de mogelijkheid om naar buiten te gaan voor hun natuurlijk gedrag.
Gezonde kippen zijn voor ons belangrijk en geven ons plezier in het werk. Het motto “voorkomen is beter dan genezen” past daarom goed bij ons bedrijf.

Het grootste gedeelte van de eieren die de kippen leggen worden met de vrachtwagen opgehaald en getransporteerd naar het eierpakstation. Hier worden de eieren machinaal gecontroleerd op kwaliteit en gesorteerd op grootte. Daarna worden de eieren in doosjes verpakt en getransporteerd naar de winkels.
Ook verkopen we op kleine schaal eieren aan huis. In de toekomst hopen we dit te gaan verbreden, zodat de eieren meer lokaal afgezet gaan worden.

Naast de zorg voor de kippen, dragen we ook de zorg voor een stukje natuur. In het typische ‘slagenlandschap’ waar we boeren, onderhouden we elzensingels. Langs de percelen waar onze kippen scharrelen, zaaien we bloemenranden in, waar insecten op afkomen.
Daarnaast hebben we zonnepanelen, zodat een groot gedeelte van ons energiegebruik natuurlijk wordt opgewekt.

Jaarlijks ontvangen we schoolklassen, die een kijkje komen nemen op onze boerderij. Dit is een mooie manier om iets te vertellen over de kip en het ei. Dit hopen we in de toekomst uit te breiden met boerderij educatie.

Wij mogen een klein stukje bijdragen aan het leveren van één van onze basisbehoefte, namelijk voedsel. In de toekomst willen we die plek graag houden. Daarom doen wij mee met Boert Bewust. We willen de burgers laten zien waar diervriendelijk voedsel vandaan komt.

Pluimveebedrijf familie Piel

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    We werken graag open en transparant. We willen mensen graag laten zien hoe wij voor onze dieren zorgen.

  • We vinden het belangrijk dat de omgeving, de mensen en de natuur geen hinder ondervinden van ons bedrijf, en dat we een leefbaar stukje aarde aan de volgende generatie doorgeven.

  • We wekken het grootste deel van de energie zelf op door zonnepanelen, en we nemen diverse maatregelen om zuinig met energie om te gaan.

  • We vinden het belangrijk dat onze dieren buiten rond kunnen scharrelen en hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen.

  • Gezonde dieren zijn het mooiste om mee te werken, dat geeft een voldaan gevoel. Een gezond dier levert een blij mens.

  • Het is een uitdaging om in onze bedrijfsvoering rekening te houden met de natuur. De bloemenranden langs de percelen trekken insecten aan die daar voedsel kunnen vinden, en geven het bedrijf een extra mooi aanzicht.

  • We vinden het belangrijk dat de omgeving, de mensen en de natuur geen hinder ondervinden van ons bedrijf, en dat we een leefbaar stukje aarde aan de volgende generatie doorgeven.

  • Onze kippen zijn van alle kanten zichtbaar, zelfs vanaf de snelweg kun je ze zien scharrelen. We leven echt tussen de kippen.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners