Pluimveebedrijf familie Piel

Over Pluimveebedrijf familie Piel

Lid geworden in oktober 2020

Wij zijn Klaas en Margo Piel. Samen met ons gezin houden we vrije uitloop kippen op ons familiebedrijf in Rouveen.

Onze kippen leggen eieren volgens de voorwaarden van het 2 sterren Beter Leven keurmerk. Dit betekent onder andere dat de kippen strobalen, luzerne en pikstenen aangeboden krijgen. Elke dag wordt er graan gestrooid en krijgen ze de mogelijkheid om naar buiten te gaan voor hun natuurlijk gedrag.
Gezonde kippen zijn voor ons belangrijk en geven ons plezier in het werk. Het motto “voorkomen is beter dan genezen” past daarom goed bij ons bedrijf.

Het grootste gedeelte van de eieren die de kippen leggen worden met de vrachtwagen opgehaald en getransporteerd naar het eierpakstation. Hier worden de eieren machinaal gecontroleerd op kwaliteit en gesorteerd op grootte. Daarna worden de eieren in doosjes verpakt en getransporteerd naar de winkels.
Ook verkopen we op kleine schaal eieren aan huis. In de toekomst hopen we dit te gaan verbreden, zodat de eieren meer lokaal afgezet gaan worden.

Naast de zorg voor de kippen, dragen we ook de zorg voor een stukje natuur. In het typische ‘slagenlandschap’ waar we boeren, onderhouden we elzensingels. Langs de percelen waar onze kippen scharrelen, zaaien we bloemenranden in, waar insecten op afkomen.
Daarnaast hebben we zonnepanelen, zodat een groot gedeelte van ons energiegebruik natuurlijk wordt opgewekt.

Jaarlijks ontvangen we schoolklassen, die een kijkje komen nemen op onze boerderij. Dit is een mooie manier om iets te vertellen over de kip en het ei. Dit hopen we in de toekomst uit te breiden met boerderij educatie.

Wij mogen een klein stukje bijdragen aan het leveren van één van onze basisbehoefte, namelijk voedsel. In de toekomst willen we die plek graag houden. Daarom doen wij mee met Boert Bewust. We willen de burgers laten zien waar diervriendelijk voedsel vandaan komt.

Bijzonderheden

Klaas en Margo Piel
Tiphoeksweg 2
7959 XV  Rouveen
email: kpiel@solcon.nl
06 55 77 53 77

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Mest
Beeldkwaliteit