Veehouderij en Jeugdzorgboerderij familie Kanis

Over Veehouderij en Jeugdzorgboerderij familie Kanis

Lid geworden in oktober 2020

Mijn naam is Antoon Kanis. Samen met mijn vrouw heb ik een boerderij vlakbij de stad Kampen. Tot voor kort molken we op ons bedrijf koeien, maar sinds een aantal maanden zijn we daarmee gestopt. We fokken nu de kalfjes op voor een nabijgelegen melkveebedrijf. De kalfjes die bij hen geboren worden, komen na een paar maanden bij ons, totdat ze zelf voor het eerst een kalfje gaan krijgen. Dan gaan ze terug naar het melkveebedrijf.

We combineren ons bedrijf met een zorgtak voor kinderen en jongeren, die enerzijds ruimte en begrip nodig hebben en anderzijds een duidelijke structuur. Deze zorgtak hebben we een jaar of tien geleden opgezet, vanuit de wens om ons werk en leven op de boerderij te kunnen delen met anderen.

Het geeft voldoening om deze mensen een plekje op ons bedrijf te geven.

Als natuurliefhebbers is het voor ons vanzelfsprekend om diverse vormen van natuurbeheer toe te passen in onze bedrijfsvoering. Zo staan er rijen met knotwilgen, zaaien we de randen langs de weg in met bloemenmengsels en vinden tig zwaluwen een plekje op het erf om een nestje te bouwen. In het verleden hebben we stukken land afgestaan, die nu ingericht zijn voor natuur.

We zijn trots op ons bedrijf, op de wijze waarop we diverse facetten weten in te passen in onze bedrijfsvoering. We delen ons bedrijf graag met anderen en vinden het belangrijk om het verhaal achter ons bedrijf te vertellen. Op die manier willen we graag verbinding zoeken met de maatschappij.

Meedoen met IJsseldelta Boert Bewust sluit hier heel mooi op aan, en daarom doen wij hier graag aan mee!

Bijzonderheden

Familie Kanis
Frieseweg 31
8267 AD  Kampen
email: antoon@antoonserf.nl
06 28 38 51 61

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Mest
Beeldkwaliteit