Welkom op de website van IJsseldelta

Veehouderij en Jeugdzorgboerderij familie Kanis

Mijn naam is Antoon Kanis. Samen met mijn vrouw heb ik een boerderij vlakbij de stad Kampen. Tot voor kort molken we op ons bedrijf koeien, maar sinds een aantal maanden zijn we daarmee gestopt. We fokken nu de kalfjes op voor een nabijgelegen melkveebedrijf. De kalfjes die bij hen geboren worden, komen na een paar maanden bij ons, totdat ze zelf voor het eerst een kalfje gaan krijgen. Dan gaan ze terug naar het melkveebedrijf.

We combineren ons bedrijf met een zorgtak voor kinderen en jongeren, die enerzijds ruimte en begrip nodig hebben en anderzijds een duidelijke structuur. Deze zorgtak hebben we een jaar of tien geleden opgezet, vanuit de wens om ons werk en leven op de boerderij te kunnen delen met anderen.

Het geeft voldoening om deze mensen een plekje op ons bedrijf te geven.

Als natuurliefhebbers is het voor ons vanzelfsprekend om diverse vormen van natuurbeheer toe te passen in onze bedrijfsvoering. Zo staan er rijen met knotwilgen, zaaien we de randen langs de weg in met bloemenmengsels en vinden tig zwaluwen een plekje op het erf om een nestje te bouwen. In het verleden hebben we stukken land afgestaan, die nu ingericht zijn voor natuur.

We zijn trots op ons bedrijf, op de wijze waarop we diverse facetten weten in te passen in onze bedrijfsvoering. We delen ons bedrijf graag met anderen en vinden het belangrijk om het verhaal achter ons bedrijf te vertellen. Op die manier willen we graag verbinding zoeken met de maatschappij.

Meedoen met IJsseldelta Boert Bewust sluit hier heel mooi op aan, en daarom doen wij hier graag aan mee!

Veehouderij en Jeugdzorgboerderij familie Kanis

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    We willen graag ons mooi leven en werken op de boerderij delen met anderen. Daardoor is ruim 10 jaar geleden de zorgtak op onze boerderij ontstaan.

  • We zijn een grondgebonden bedrijf, zelfvoorzienend in ruwvoer. De mest gebruiken we volledig voor ons eigen bedrijf.

  • We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn qua energieverbruik. Dit realiseren we door de zonnepanelen die op de daken liggen.

  • Aandacht voor de dieren door ze allemaal een eigen plek te geven. Jonge kalfjes hebben ruime strohokken tot hun beschikking.

  • We zien graag gezonde dieren; er worden geen dieren van elders aangevoerd, om besmettingen met ziektes te voorkomen.

  • We zoeken steeds naar nieuwe manieren om natuur te integreren in onze bedrijfsvoering, zodat ook de natuur een plekje heeft.

  • We zijn een grondgebonden bedrijf, zelfvoorzienend in ruwvoer. De mest gebruiken we volledig voor ons eigen bedrijf.

  • Een net, opgeruimd bedrijf is vanzelfsprekend. Iedereen is altijd welkom om te komen kijken op de boerderij. Hoe we boeren mag ten allen tijde gezien worden.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners