Welkom op de website van IJsseldelta

9 december 2020

Mastenbroek in het licht

Lichtroute langs boerderijen en andere objecten

Tijdens de donkere dagen voor kerst hebben Gastvrij Mastenbroek en IJsseldelta Boert Bewust de polder Mastenbroek in het licht gezet.  Op 21, 22, 23 en 24 december kon vanaf schemertijd een route worden gereden langs prachtig verlichte boerderijen en objecten zoals de eeuwenoude kerk in Mastenbroek. De lichtroute was geheel coronaproof georganiseerd en te bekijken vanuit de eigen auto. Dat de route in de smaak viel bleek wel uit de circa 10.000 bezoekers.

De eenrichtingsroute kon eenvoudig worden gereden via borden maar ook via het speciale routekaartje. Genieten van de mooie verlichte boerderijen en objecten stond centraal maar daarnaast kon men ook kennis maken met de cultuur(historie) en de geschiedenis van de boerderijen en haar bewoners.

Op de website stond een korte beschrijving vermeld over de boerderijen en objecten die in het licht waren gezet. Zo is bijvoorbeeld boerderij ‘De Reussies’ van de familie Kamphof gebouwd rond 1836 en daarmee een van de oudste boerderijen van Mastenbroek. Bij de oude terpboerderij van de familie Van der Vegte aan de Nieuwe Wetering 19, is de boerderijtuin zoveel mogelijk in oude stijl hersteld met o.a. buxushagen en een moestuin. Ook is er boomgaard met meer dan 60 hoogstamfruitbomen.

De komende maanden wordt besloten of de succesvolle lichtroute in de toekomst een vervolg gaat krijgen.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners