Welkom op de website van IJsseldelta

29 juni 2019

Onthulling 1e bord IJsseldelta Boert Bewust

Op zaterdag 29 juni konden bezoekers tijdens de IJsseldeltadag het echte boerenleven ervaren. Bij de familie Kattenberg in Mastenbroek werd het 1e bord van IJsseldelta Boert Bewust onthuld door wethouder Slingerland van gemeente Zwartewaterland. Het gesprek aangaan met de omgeving is het uitgangspunt van IJsseldelta Boert Bewust. Met het bord wil de familie Kattenberg laten zien dat zij op een open en transparante manier werkt.

‘Wij vinden het belangrijk dat mensen weer ontdekken wat het boerenleven inhoudt en waar hun voedsel vandaan komt’ vertellen een enthousiaste Sietze en Silvia Kattenberg. ‘We willen mensen laten zien hoe we elke dag bezig zijn met de zorg voor onze koeien, het landschap en de beste kwaliteit melk. Daarom doen wij mee met IJsseldelta Boert Bewust.’

Boeren en tuinders met het Boert Bewust bedrijfslabel voldoen aan een certificering. Zij krijgen een score op zaken die zij extra doen op hun bedrijf, naast wat volgens de wet verplicht is. Alle deelnemers scoren punten op hun verbinding met de maatschappij. Daarnaast werken ze aan de uitstraling van hun bedrijf, het zorgvuldig omgaan met klimaat en energie, de gezondheid van dieren en aan de goede relatie met de samenleving. De certificering wordt iedere twee jaar opnieuw bekeken. Zo blijven de boeren zich ontwikkelen en werken ze aan het draagvlak in de maatschappij. Kortom, ze boeren bewust.

Inmiddels hebben de eerste agrarische bedrijven zich aangemeld bij IJsseldelta Boert Bewust. In de loop van dit jaar zullen ook bij deze bedrijven de herkenbare borden van IJsseldelta Boert Bewust geplaatst worden.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners