Van Riek tot Vork – zaterdag 4 juni in Zwolle

Van Riek tot Vork – zaterdag 4 juni in Zwolle
thea

Op zaterdag 4 juni op het Grote Kerkplein in Zwolle, organiseren IJsseldelta en Vechtdal Boert Bewust samen het evenement van Riek tot Vork.

Je volgt je neus en schuift aan bij een mooi gedekte, lange tafel. Je gaat zitten, krijgt iets te drinken, proost met je tafelgenoten en zet een koptelefoon op. Terwijl je alle stadsgeluiden om je heen vergeet, krijg je een klein gerechtje voorgeschoteld. Verschillende geluiden nemen je mee naar het platteland. Naar een boer uit de omgeving, die begint te vertellen. De boer die het eten dat op het bord ligt verbouwd heeft. Je proeft en je luistert, glimlacht of fronst. Je proost met je tafelgenoten, wenst elkaar eet smakelijk en praat na afloop met elkaar na over de verhalen die je hebt gehoord.

Van Riek tot Vork brengt de bezoeker op een speelse manier dichterbij de boer en legt de link tussen dat wat je eet en waar dat vandaan komt. De bezoekers aan de tafel zullen die dag gastvrij ontvangen worden door boeren en boerinnen uit IJsseldelta, Vechtdal, Salland en IJsselvallei.

Van Riek tot Vork wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsors:
Rabobank IJsseldelta, Rabobank Vaart en Vechtstreek, LTO Noord, Boert Bewust, Agrifirm, Ausnutria Dairy, For Farmers, De Heus, ABAB, Bel Leerdammer, provincie Overijssel en Leader, Europees fonds voor landbouw en plattelandsontwikkeling.