Welkom op de website van IJsseldelta

23 oktober 2020

Veel belangstelling voor herfstactiviteiten bij de boer!

De Boert Bewust-deelnemers in de IJsseldelta organiseren regelmatig activiteiten op hun erf om verbinding te maken tussen boeren, tuinders en samenleving. Veel van de activiteiten zijn ook gericht op kinderen zodat zij zelf zien en leren waar hun eten vandaan komt. In de herfstvakantie werd een leuk weekprogramma met kleinschalige activiteiten op en rondom de boerderij georganiseerd.

Ouders met kinderen konden zich bijvoorbeeld aanmelden voor een lammetjesdag, een puzzeltocht op de boerderij langs de beestenboel, een BoerEn Bootcamp en een natuurexpeditie. Ook aan de rustzoekers en lekkerbekken was gedacht met een wandeling langs de rietvelden op Kampereiland en pannenkoeken eten op de boerderij. In het buitengebied van Zwolle werd een prachtige fietstocht langs landgoederen en boerderijen georganiseerd met onderweg rustpunten om het echte landleven en lekkere hapjes te kunnen proeven.

Veel belangstelling
Er was veel belangstelling voor de herfstactiviteiten van IJsseldelta Boert Bewust. Circa 400 personen meldden zich vooraf aan. Helaas gooide de aangescherpte coronamaatregelen roet in het eten en kon een deel van de activiteiten niet doorgaan. De wandeling langs de rietvelden, puzzeltocht langs beestenboel en de fietstocht gingen wel door met enthousiaste reacties van de deelnemers. De activiteiten die in de herfstvakantie niet door konden gaan worden op een ander moment opnieuw aangeboden. Hou de informatie op https://www.ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteiten/  in de gaten!

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners