Welkom op de website van IJsseldelta

Meivakantie bij de boer 2 mei 2024

Na een super geslaagde open dag in de herfstvakantie bij de familie van der Steege,  kun je in de meivakantie opnieuw genieten van zoveel moois op de boerderij.

Meivakantie bij de boer
Wordt jij ook blij van een kijkje op de boerderij, heerlijk knuffelen met kalfjes of een rondleiding door de boer?  Het kan allemaal tijdens de ‘meivakantie bij de boer’-dag op donderdag 2 mei.
Deze dag zetten Johan en Jannie Boxem graag de deuren van hun bedrijf open voor iedereen, jong en oud. Er is van alles te doen, te proeven en te beleven op de boerderij.
Op deze manier kunnen kinderen spelenderwijs zien waar hun eten vandaan komt en wat er allemaal bij komt kijken voordat een pak melk in de supermarkt staat.
Maar kun je ook kennismaken met het eigen product; Biesvelder Grillkaas, yoghurt en karnemelk.

Wat te doen op de boerderij
Op donderdag 2 mei vindt de ‘meivakantie bij de boer’-dag plaats bij de familie Boxum, Sanssenhekkenweg 4 te Genemuiden.
Tussen 11.00 – 16.00 uur is iedereen van harte welkom
Het bedrijf, gelegen in de polder achter Genemuiden heeft 110 koeien met bijbehorend jongvee.
De koeien worden gemolken door 2 melkrobots.
Een deel van hun melk gebruikt Jannie om haar Biesvelder Grillkaas te maken. Daarnaast maakt Jannie sinds kort ook yoghurt, karnemelk en boter.

Je kunt een kijkje nemen in de stal en zien hoe de koeien worden gemolken met een melkrobot.
Verder kun je meedoen aan de speurtocht of even lekker je energie kwijt op de springkussens of klimbaan,  die bij eventueel minder weer lekker onder dak staat.
Tussen de middag worden er pannekoeken gebakken met melk van eigen koeien, dit zijn de lekkerste.
Ook kun je je laten schminken.
Daarnaast zijn er verschillende terrasjes waar je kunt genieten van koffie, thee of fris met iets lekkers.  Natuurlijk kun je ook kennis maken met de heerlijke zuivelproducten van dit bedrijf.
Kortom genoeg te beleven.

Kleurwedstrijd
Er is ook een kleurwedstrijd voor kinderen t/m 12 jaar.  De kleurplaat kun je hier downloaden.  Lever de kleurplaat in voor 5 mei en maak kans op mooie prijzen.

Boert Bewust
Deze dag wordt mede georganiseerd door IJsseldelta Boert Bewust, waar de familie Boxum ook lid van is.  Boert Bewust werkt aan verbindingen tussen boeren en tuinders en de samenleving. Contact zoeken als agrariërs met hun omgeving zorgt voor een goed gesprek, wederzijds respect en meer betrokkenheid van consumenten bij hun voedsel.
Boeren en tuinders met dit Boert Bewust label, zorgen voor extra’s op hun bedrijf naast wat volgens de wet verplicht is. Bijvoorbeeld fruitbomen planten, bloemenmengsels langs maisland strooien voor vogels en insecten. Zorgvuldig omgaan met klimaat en energie en een goede relatie met de samenleving. Kortom ze boeren bewust.

Dit item gaat over de volgende boer(en)

Melkveehouders

Johan en Jannie Boxum

Bekijk deelnemer
Melkveehouders

Sanssenhekkenweg 4, 8281 PZ Genemuiden

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners