Welkom op de website van IJsseldelta

7 juni 2019

Ervaar het boerenleven tijdens de IJsseldeltadag

Ervaar het selfie tijdens de Boeren Beleving, het eerste landelijke evenement van Boert Bewust. Op zaterdag 29 juni kunnen bezoekers tijdens de IJsseldeltadag in Mastenbroek het echte boerenleven ervaren. Kom je ook gezellig picknicken? Of ben je liever sportief bezig en doe je mee aan een uitdagende survival?

Wie kan beter vertellen over het boerenleven dan de boer zelf? Tijdens De Boeren Beleving is er in de IJsseldelta ruimte voor een goed gesprek. Tijdens de picknick met streekproducten of één van de andere activiteiten zoals een leuke workshop of een kijkje in de stal neemt de boer tijd voor vragen en het vertellen van zijn verhaal.

‘Het gesprek aangaan met de omgeving is het uitgangspunt van IJsseldelta Boert Bewust, de IJsseldeltadag sluit daar heel mooi op aan’, vertelt Antoon Kanis, voorzitter van IJsseldelta Boert Bewust. ‘Door met elkaar te praten begrijp je elkaar beter en ontstaat meer begrip voor elkaars leefwereld. Daar is behoefte aan. Tijdens De Boeren Beleving ervaren bezoekers het werk op de boerderij en horen boeren hoe consumenten denken over het boerenleven.’

Selfiewedstrijd
Tijdens de IJsseldeltadag kunnen bezoekers op verschillende manieren het boerenleven ervaren.
Denk aan een demonstratie schapen drijven, weidesurfen of een kijkje in de stal bij de koeien, kalveren of kippen. Hou je van techniek? Dan mag je de uitleg over boomzaagkunst en de rondleiding langs de melkrobot echt niet missen! Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten zoals een springkussen, kanovaren, dieren knuffelen en een selfiewedstrijd waarbij leuke prijzen te winnen zijn.

Meer informatie en aanmelden voor de picknick

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners