Welkom op de website van IJsseldelta

10 november 2021

Kampereiland in het licht – 15, 16 en 17 december

Tijdens de donkere dagen voor kerst zetten Streekbelangen Kampereiland en IJsseldelta Boert Bewust het Kampereiland in het licht.  Op 15, 16 en 17 december kan vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur een route worden gereden langs prachtig verlichte, historische boerderijen en woonhuizen. Kampereiland leeft van oudsher met het water. Zo liggen veel boerderijen en woonhuizen op eeuwenoude terpen die fier boven het landschap uitsteken. Ook landselementen en het water zullen daarom op een bijzondere manier worden uitgelicht. Laat je verrassen tijdens Kampereiland in het licht!

Samen met de bewoners zetten Streekbelangen Kampereiland en IJsseldelta Boert Bewust Kampereiland in het licht. De route van circa 35 kilometer wordt gereden langs prachtig verlichte historische boerderijen, woonhuizen, landbouwwerktuigen en landschapselementen. Ook het leven met het water wordt zichtbaar gemaakt. Een kolk die ooit is ontstaan door een dijkdoorbraak wordt prachtig in het licht gezet en ook de historische pont over het Noorddiep komt weer tot leven.

Ook aan kinderen is gedacht. Zij kunnen onderweg letters verzamelen die samen een woord vormen en zo kans maken op een leuke kadobon. De eenrichtingsroute ‘Kampereiland in het licht’ start op de Nesweg en kan eenvoudig worden gereden via borden die langs de weg geplaatst staan maar ook via het speciale routekaartje. De route eindigt aan de Middendijk.

Kampereiland in het licht wordt mede mogelijk gemaakt door Leader, Europees fonds voor landbouw en plattelandsontwikkeling en een bijdrage uit het Heropeningsfonds van de gemeente Kampen.

Voor alle informatie over ‘Kampereiland in het licht’:

https://www.ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteit/kampereiland-in-het-licht-15-16-en-17-december/

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners